Therapie bij Psychologen Groningen

Heel betrokken en zonder poespas

De therapie die we aanbieden is enerzijds gericht op klachtenverlichting, zo kom je weer lekkerder in je vel. Anderzijds willen we je de juiste tools meegeven om in de toekomst zelf goed om te gaan met bepaalde situaties of klachten.

We werken met verschillende therapievormen. Er is niet een therapievorm de beste. Het hangt van je klacht maar ook van jou als persoon af wat goed voor je werkt. Een effectieve en door veel psychologen vaak toegepaste therapievorm is bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie.

Direct en concreet

Van alle behandelingen kun je rustig zeggen dat ze direct zijn en concreet. Geen vage praatjes. Sowieso niet zoveel praatjes, want bij Psychologen Groningen ga je vooral aan de slag. We maken het niet zwaarder en ook niet ingewikkelder dan het is. En je merkt in de behandeling dat we bijzonder betrokken zijn bij jou vooruitgang, en je welzijn.

Cognitieve gedragstherapie

Alhoewel we met veel methoden werken, is er eentje die vaak de basis vormt: cognitieve gedragstherapie. Dat is een behandelmethode die er vanuit gaat dat er iets een beetje scheef is gegroeid tussen:

 • De werkelijkheid.
 • Wat je denkt, je gedachten.
 • Hoe jij je voelt, je gevoel.
 • En je gedrag.

Oftewel, je haalt je dingen in je hoofd, dingen voelen moeilijker dan ze daadwerkelijk zijn en je zit vast in patronen van gedrag die je ooit goed uitkwamen.

Samen gaan we op onderzoek. Wat als je eens anders reageert dan normaal. We proberen het uit. Is het wel zo eng? Voelt het wel zo raar? Reageer je wel zo anders? En hoe voelt het voor jou, voor jullie?

Zo kom je er in redelijk korte tijd achter wat wel en niet werkt bij jou. Het belangrijkste van de behandeling is dat je het écht zelf doet.

De verschillende therapievormen en klachten bij Psycholoog Groningen

Hoewel veel afhangt van jou als mens en je specifieke klacht, kan je hieronder veel lezen over de meestvoorkomende klachten en toegepaste therapievormen.

 • Relatietherapie Groningen door ervaren relatietherapeut
  Relatietherapie: een goede manier om een vastlopende relatie weer te doen herleven. Trouwens: ook als jullie relatie goed gaat kan een therapeut jullie heel veel verrijking bieden.
 • Burn-out en stress therapie in Groningen
  We kunnen een burn-out goed en snel behandelen. We herstellen je energieke gevoel, we werken aan hoe je goed en gericht kunt ontspannen.
 • Depressie therapie in Groningen
  De depressie therapie leert je op een constructieve manier om te gaan met het leven. Je leert onderscheid te maken tussen belangrijke en onbelangrijke problemen en positieve doelen te stellen.
 • Angst therapie in Groningen en omgeving
  Er zijn veel manieren om angstklachten te behandelen. Een van de meest voorkomende is (of is gebaseerd op) cognitieve gedragstherapie; dat wil zeggen de behandeling van je gedachten (cognities) & je gedrag.
 • Rouwverwerking Groningen, verliesverwerking
  Samen zullen we alle stappen in het rouwproces doorlopen. Van ontkenning en boosheid tot het vechten, de depressieve gevoelens en uiteindelijk de aanvaarding.
 • Traumatherapie in Groningen
  Het volledig verwerken van een trauma is hard werken. Met een psycholoog kun je dat proces versnellen én er zeker van zijn dat je de stappen goed doorloopt.
 • Zingeving bij Psychologen Groningen
  Veel mensen staan in hun leven ineens stil bij dat leven. Dan kijk je achterom en denkt: “was ik dat?”, “deed ik dat?”, “waarom?” en “waarom en hoe ben ik eigenlijk hier beland?” In de therapie helpen we je een antwoord te vinden.

Contact met Psycholoog Groningen

Neem ook vooral contact op als je je klachten hierboven niet herkent. We kunnen helpen bij veel andere klachten. Ook als ze heel vaag zijn. Onze praktijkassistentes kunnen samen met je kijken of wij je goed kunnen behandelen. Zo niet: dan helpen en adviseren ze je waar en hoe je wel goed geholpen kunt worden. Bel ons op 050-2110435.