Relatietherapie in Groningen

In een relatie die slecht gaat, zijn twee mensen heel alleen. Misschien communiceren jullie niet meer of weten jullie niet zo goed meer hoe positief met elkaar om te gaan. Ooit ging alles zo goed, als vanzelf. Maar nu, nu loopt het alleen maar vast. Gelukkig is er vaak ook wat te doen. Met relatietherapie leer je weer met elkaar in gesprek te gaan, elkaar weer te zien voor wie jullie echt zijn. Jullie leren de relatie van een afstandje te bekijken. Zo komen jullie er ook samen achter of er inderdaad toekomst in jullie relatie zit. En meestal is dat wel zo! Je bent niet voor niks eerder bij elkaar gekomen.

Relatietherapie is niet bij iedereen mogelijk die op deze website staat dit is namelijk niet mogelijk bij Amrah van Til en Marjan de Jong. De rest van de psychologen kan jullie wel heel goed helpen bij relatieproblemen.

Niet zomaar een dipje

Elke relatie kent zijn ups en downs. Maar dit is anders. Jullie vechten elkaar de tent uit, of jullie vermijden elkaar, situaties of bepaalde onderwerpen. Ieder op zijn eilandje. Heeft het nog wel zin vraag je je weleens af. Of je wilt heel graag dat het weer wordt zoals het was: fijn, positief en samen gelukkig. Maar het lukt op de een of andere manier niet. Met relatietherapie geven jullie je relatie nog een kans. Jullie leren patronen doorbreken en kunnen samen weer communiceren. Niet terugkijken maar vooruit: samen weer een mooie toekomst in.

Naar een relatietherapeut?

Voor veel stellen is het een ongemakkelijk idee: praten met een relatietherapeut. Je vraagt je af wat zo’n therapeut nou kan doen wat jullie zelf niet kunnen. En tja, het is wel heel intiem allemaal wat jullie te bespreken hebben. Bij Psychologen Groningen begrijpen we dat heel goed. Het is goed om te weten dat jullie zeker niet de enigen zijn. Heel veel stellen – zelfs stellen bij wie het goed gaat – komen bij ons voor relatietherapie. Het is misschien even een drempel waar jullie overheen moeten. Maar als die stap eenmaal is genomen, die eerste afspraak gemaakt… zullen jullie merken dat er vanzelf  verandering komt in jullie situatie. Ook het bespreken van jullie problemen met de relatietherapeut voelt al snel als natuurlijk.

Echte hulp

Als jullie relatie niet goed gaat kan een therapeut je heel veel verrijking bieden. In de eerste plaats omdat er iemand bijkomt die jullie in gesprek kan brengen. Want daar schort het zeker weten aan. Anders dan vrienden en familie is de therapeut in staat jullie allebei te laten spreken maar belangrijker nog: te laten luisteren. Daarbij herkent de therapeut patronen in jullie ‘chemie’ en kan jullie handvatten geven om daar uit te breken.

Jullie moeten wel willen

Dat klinkt misschien als een open deur, maar het is wel waar. Net als bij elke therapie gaan jullie het werk doen. Dat moeten jullie wel willen. Allebei. Nu kan het dat gaandeweg de therapie één van jullie (of jullie samen) tot de conclusie komt dat er geen weg meer is voor jullie samen. De therapeut kan jullie helpen op een respectvolle manier de relatie te beëindigen. Zeker als jullie kinderen hebben is het belangrijk om ook het afronden van jullie relatie met zorg en aandacht te doen.

Onverwacht

Na al die jaren zou je denken dat jullie elkaar door en door kennen. Dat is waarschijnlijk in veel opzichten ook zo. Toch kunnen er in relatietherapie zaken boven water komen over jezelf en de ander waar jullie allebei van kunnen schrikken. Wat dat betreft is relatietherapie echt een herontdekking van jezelf, de ander én jullie samen.

Contact met Psycholoog Groningen

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Je kunt ons altijd bellen, wij geven je graag advies en helpen je bij het vinden van een goede psycholoog. Onze psychologen hebben vaak geen wachtlijst, dus je bent snel geholpen. Bel ons op 050-2110435.