Wat kunnen psychologen in Groningen voor je doen?

Wat doet een psycholoog?

Een psycholoog helpt je op het moment dat je psychische problemen ervaart en je er zelf niet meer uit komt. Geen enkele serieuze psycholoog zal zeggen dat hij of zij je gaat genezen. Dat doe je zélf. De psycholoog gaat je daarbij helpen door je te laten vertellen, door je te observeren en je bewust te maken van jouw manier van denken en doen. Psychologen gebruiken een of meerdere therapievormen om je de juiste tools te geven om aan je klacht te werken en deze zelf te verhelpen.

Hoe helpt een psycholoog?

Er zijn binnen de psychologie heel veel verschillende ‘scholen’ met allemaal hun eigen methoden en technieken. De meeste psychologen zijn bekend met deze scholen en methoden. Voor de behandeling gebruikt bijna elke psycholoog een mix van technieken die het beste bij jou past.

 • een psycholoog geeft je kennis
  Als er is vastgesteld waar je precies last van hebt zal je psycholoog je er meer over vertellen, je leestips geven of goede links op het internet. Als je begrijpt hoe processen werken, kun je er ook vorm aan geven.
 • een psycholoog geeft je perspectief
  ‘Als je met je neus op de tomaat zit, is alles rood’; oftewel: jij zit midden in jouw leven, alles over jou is zó dichtbij dat je het niet meer kunt relativeren. Een psycholoog laat je er van een afstandje naar kijken.
 • een psycholoog geeft je mogelijkheden
  Want zelf zie je die niet meer. Je hebt het gevoel alles geprobeerd te hebben. Dat is niet zo; jij ziet ze niet, maar ze zijn er nog genoeg. De psycholoog besteedt niet alleen aandacht aan je klacht, maar aan jou als persoon om je zo te helpen nieuwe mogelijkheden te vinden.
 • een psycholoog confronteert je
  Heel veel dingen heb je van jezelf niet eens door. Karaktertrekjes, gewoontes, ingeroest gedrag, vooringenomenheid. De meeste van die patronen zijn er in de jaren ingesleten. Ooit kwam het je goed uit om je leven zo te leven maar nu zit het je hartstikke in de weg.

Wetenschappelijk onderzoek werpt steeds meer licht op de effectiviteit van behandelmethoden. De meeste psychologen volgen regelmatig bijscholing om hiervan op de hoogte te blijven.

Wil je meer weten over de verschillende therapievormen bij bepaalde klachten? Kijk dan bij de pagina ‘Therapie‘.

Aanvullende informatie over Psychologen Groningen

Contact met Psychologen Groningen

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Je kunt ons altijd bellen, wij geven je graag advies en helpen je bij het vinden van een goede psycholoog. Onze psychologen hebben vaak geen wachtlijst, dus je bent snel geholpen. Bel ons op 050-2110435.