Therapie in Groningen met psycholoog

Heel betrokken en zonder poespas

We werken door middel van cognitieve gedragstherapie en als het gaat om relatietherapie werken we met Emotional Focused Therapy for Couples. Met deze twee methoden, hebben we voldoende handvatten in huis om elke behandeling op maat te maken. En bij jou werkt misschien een therapie heel goed die bij een ander minder past.
Van alle behandelingen kun je rustig zeggen dat ze direct zijn en concreet. Geen vage praatjes. Sowieso niet zoveel praatjes, want bij Psycholoog Groningen ga je vooral aan de slag. We maken het niet zwaarder en ook niet ingewikkelder dan het is. En je merkt in de behandeling dat we bijzonder betrokken zijn bij jou vooruitgang, en je welzijn.

Cognitieve therapie

Alhoewel we met veel methoden werken, is er eentje die vaak de basis vormt: cognitieve gedragstherapie. Dat is een behandelmethode die er vanuit gaat dat er iets een beetje scheef is gegroeid tussen

 • de werkelijkheid
 • je gedachten
 • je gevoel
 • je gedrag

Oftewel, je haalt je dingen in je hoofd, dingen voelen moeilijker dan ze zijn en je zit vast in patronen van gedrag die je ooit goed uitkwamen.

Samen gaan we op onderzoek. Wat als je eens anders reageert dan normaal. We proberen het uit. Is het wel zo eng? Voelt het wel zo raar? Reageer je wel zo anders? En hoe voelt het voor jou, voor jullie?

Zo kom je er in redelijk korte tijd achter wat wel en niet werkt bij jou. Het belangrijkste van de behandeling is dat je het écht zelf doet.

De verschillende therapie vormen en klachten bij Psycholoog Groningen

 • Relatietherapie Groningen door ervaren relatietherapeut
  Relatietherapie het beste bij een vastlopende relatie en trouwens, ook als jullie relatie goed gaat kan een therapeut je heel veel verrijking bieden.
 • Burnout en stress therapie in Groningen
  De beroepspraktijk heeft er veel aandacht aan besteed en we kunnen een burn out goed en snel behandelen. We herstellen je energieke gevoel, we werken aan hoe je goed en gericht kunt ontspannen.
 • Depressie therapie in Groningen
  De depressie therapie leert je op een constructieve manier om te gaan met het leven. Je leert onderscheid te maken tussen belangrijke en onbelangrijke problemen en positieve doelen te stellen.
 • Angst therapie in Groningen en omgeving
  Er zijn veel manieren om angstklachten te behandelen. Één van de meest voorkomend is (of is gebaseerd op) cognitieve gedragstherapie; dat wil zeggen de behandeling van je gedachten (cognities) & je gedrag.
 • Rouw verwerking Groningen, verliesverwerking
  Samen zullen we alle stappen in het rouwproces doorlopen. Van ontkenning en boosheid tot het vechten, de depressieve gevoelens en uiteindelijk de aanvaarding.
 • Trauma therapie in Groningen
  Het volledig verwerken van een trauma is hard werken. Met een psycholoog kun je dat proces versnellen én er zeker van zijn dat je de stappen goed doorloopt.
 • Zingeving bij Psycholoog Groningen
  Veel mensen staan in hun leven ineens stil bij dat leven. Dan kijk je achterom en denkt: “was ik dat?”, “deed ik dat?”, “waarom?” en “waarom en hoe ben ik eigenlijk hier beland?” Ik kan je helpen een antwoord te vinden.
 • Verlos jezelf van je verslavingsproblemen
  Ik wil je graag ook een hart onder de riem steken. Het is hartstikke moeilijk om vrij te komen van een verslaving. Misschien heb je het al eens geprobeerd.

Contact met Psycholoog Groningen

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Je kunt ons altijd bellen, wij geven je graag advies en helpen je bij het vinden van een goede psycholoog. Onze psychologen hebben vaak geen wachtlijst, dus je bent snel geholpen. Bel ons op 085-4014720.